Cases que cauen

miércoles, 05 de febrero de 2020
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (miércoles, 05 de febrero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ja s’han caigut quantes cases al centre? Ni m’atrevisc a dir-ho per si entre el temps que transcorre entre que escric la columna i s’emet en cau alguna altra més. Els efectes del canvi climàtic són més que evidents.

A Bellreguard s’han quedat sense passeig marítim i l’alcalde de la localitat està plantejant-se si reconstruir-lo o no. Nosaltres no patim per les ones del mar sinó per fenòmens de grans quantitats d’aigua caigudes en un període de temps reduït i hem de donar les gràcies perquè l’orografia alcoiana permet que aquesta baixe als barrancs i òmpliga els rius però no ens inunde la ciutat.

El que sí que patim són ensulsides de marges o el que és pitjor, de cases on viu la gent. No sé si s’heu parat a pensar que el canvi climàtic a qui més afectarà serà a aquelles persones amb pocs recursos econòmics. No dic que siga el cas de la persona que va morir al centre, desconec el seu cas. Però em va fer reflexionar sobre este fet.

Els qui patiran més les sequeres o les riuades, seran aquells qui no puguen canviar de casa, terreny o zona geogràfica perquè les seues limitacions econòmiques li ho impedisques. Mentre les butxaques amb grans recursos econòmics buscaran llocs on l’impacte climàtic no siga tan dur i de nou els qui sofriran les conseqüències seran els qui menys tenen.

Mentre els governs no s’impliquen en el canvi de polítiques que incentiven el reciclatge, la disminució d’emissions a l’atmosfera, etc. els canvis globals s’hi voran més bé poc, encara que ja hi haja individus fent canvis al seu dia a dia en forma de granets de sorra.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content