Censura

miércoles, 16 de mayo de 2018
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (miércoles, 16 de mayo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

En estos temps de l’insult gratuït i anònim a les xarxes socials o de l’activisme a base de tuit és d’agrair la valentia d’alguns que donen la cara, malgrat les conseqüències. Estic parlant dels dos periodistes de Radiotelevisió Espanyola a la Comunitat Valenciana que han presentat la seua dimissió en els últims dies, el cap d’informatius, ahir mateix.

Ho han fet després que se censurara l’emissió del vídeo de la Secretaria d’Estat de Comunicació, el ja famós “que os jodan” que Carmen Martínez de Castro li va dedicar als pensionistes durant la visita de Rajoy a Alacant (que per cert, ella després va demanar perdó amb la boca menuda i es va quedar tan ampla). És de lloar la valentia d’estos professionals i lamentable tota la resta. No puc més que condemnar els intents d’amagar o manipular la informació, coartar la imparcialitat, la pluralitat i la independència dels periodistes, siga on siga però sobretot a un mitjà públic.

La realitat ens mostra però que els mitjans públics són un pastís massa golós per al poder. I tant me fa que siga A Televisió Espanyola, a TV3 o com molts recordaran a l’antic Canal 9, on eren conegudes les llistes negres, els comissaris polítics o els temes i les llistes de paraules prohibides. Confiem que aquest Àpunt que acaba de néixer compte amb els mecanismes suficients per a evitar eixes pràctiques, encara que l’experiència em fa ser caute, si més no, pessimista.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content