Ciutat intel·ligent

lunes, 08 de enero de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (lunes, 08 de enero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Alcoi ha viscut uns dies marcats per la tradició, amb una festa que la diferencia de la resta d'altres pobles i que la fa  única. Però la tradició cal combinar-la amb modernitat i els avanços que ens proporcionen els projectes i idees més pròpies d'este segle. Un d'ells, va prenent forma: la smart city o  ciutat intel·ligent.

A tota Espanya hi ha poc més d'un centenar de poblacions que figuren en el projecte, Alcoi entre elles. De moment, per al ciutadà és un concepte que encara li pot resultar llunyà, més tècnic o teòric que real, però que poc a poc vorà les seues aplicacions, com ja és pot apreciar en moltes  capitals i localitats.

 Com s'ha comentat, una ciutat intel·ligent no deixa de ser una optimització tecnològica. La ciutat es transforma per aprofitar millor els seus recursos en vies d'aconseguir una major sostenibilitat.

A Sant Sebastià, per exemple, un sistema de sensors permet reduir o augmentar la potència de la llum urbana en funció de la gent que passe pel carrer. Santander és una de les localitats punteres i han instal·lat més de 20 mil sensors que mesuren la contaminació, el trànsit, la gestió de residus o els aparcaments que queden lliures.

A Alcoi ja es pot vore en la pàgina web de smartcity la qualitat de l'aire o l'estat de les carreteres en temps real.  És només un avanç de les múltiples possibilitats que es poden aconseguir en este procés transformador de les urbs i que es coneixerà amb més profunditat en el congrés que se celebrarà en el Campus d' Alcoi a mitjans de febrer. La ciutat traurà partit de totes les dades, els big data que genera i els ciutadans tindran un paper clau en el futur desenvolupament de la població.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content