Climent i l'economia del bé comú
S’estrena el nou govern valencià de la novena legislatura. Un gir polític que substiteix al Partit Popular que ha estat en la Generalitat des de l’any 95. Entre els nous consellers figura un de les nostres comarques: l’exalcalde de Muro Rafael Climent. El diputat a les Corts per Compromís serà el responsable de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació.
Cal esperar que Climent tinga present la nostra zona, de la qual és molt coneixedor, i puga aportar propostes, projectes que ajuden a millorar l’economia i contribuir a la reducció de la desocupació. Fàcil no ho tindrà, a més hi haurà molts entrebancs i dificultats que els ciutadans mai coneixeran. Ell ha viscut la falta de finançament, d’ajudes i com, de vegades, l’administració mira cap a un altre costat.
Climent és un dels propulsors de l’anomenada economia del bé comú.Ara té una bona oportunitat per intentar posar en pràctica el model de Christian Felber en l’àmbit autonòmic. Esta economia propugna la solidaritat, la dignitat humana, la cooperació,la sostenibilitat. Felber assegura que l’economia es va separar fa 250 anys de la filosofia moral. L’actual Constitució de Baviera ja recull que tota activitat econòmica serveix al bé comú. De moment, és un model carregat de bones intencions, però vol convertir-se en una alternativa real al capitalisme més depredador. Tal volta, l’economia del bé comú trobaria a llarg termini una solució al caos europeu i les urgències econòmiques d’un model ple d’ombres.