Collita del 68

lunes, 14 de mayo de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (lunes, 14 de mayo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Tot i que el pont de Sant Jordi es va obrir  l'any 1931, durant molt de temps els habitants que vivien   en la zona de l'Eixample anomenaven anar a Alcoi al fet de passar el pont i dirigir-se al centre de la ciutat. Un fet popular que manifestava d'alguna manera la supremacia del centre sobre la resta de barris que estaven en ple creixement.

El pont de Sant Jordi marcava la línia, la frontera entre el passat i els projectes nous. I en una part, a l'inici del pont, es va construir un edifici que marcava en aquell moment l'emblema del progrés fora de l'Alcoi tradicional. L'Hotel Reconquista ha complit fa poc 50 anys. El seu nom també el porta un altre hotel, el de La Reconquista a Oviedo,conegut pels premis Príncep d'Astúries, obert quatre anys més tard que el d'Alcoi.

Va ser el primer hotel que no es va instal·lar en el centre com els ja desapareguts Comercio, España o el Continental.

El Monte de Piedad y Caja de Ahorros de Alcoy va finançar l'obra. I es va inaugurar un 19 d'abril de fa 50 anys. En aquell moment, les instal·lacions de l'hotel van ser admirades per zones més turístiques i es va convertir durant molts anys en tot un referent hostaler de la província.  Sempre ha estat vinculat d'alguna manera a les festes  gràcies també al monumental mural de 200 metres obra de l'escultor José Gonzalvo, tal volta una de les obres més significatives d'Alcoi i que passa prou desapercebuda per una gran majoria.

És el gran distintiu del Reconquista. José Gonzalvo, l'artista de Rubielos de Mora ,va emplear 10 tones de ferro i va tardar nou mesos en acabar el mural inspirat en les festes de moros i cristians.

Seria un bon moment per recordar el mig segle de l'hotel, que va incrementar d'una manera notable els allotjaments en l'Alcoi de l'època, i de ressaltar o homenatjar el gran mural  de l'escultor José Gonzalvo, únic i amb pocs precedents, que presideix la façana de l'establiment alcoià.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content