Conte de Nadal

viernes, 23 de diciembre de 2016
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (viernes, 23 de diciembre de 2016)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Tal vegada el conte de Nadal més popular és la novel.la escrita per Charles Dickens el 1843, ja fa quasi 200 anys. Potser és el conte més representat i reproduit en les televisions i cinemes. Un conte que arriba viu als nostres dies, a qualsevol públic i a qualsevol part del món, també, per què no? a Alcoi i als pobles de les nostres comarques. 

El protagonista d’este conte de Nadal és un home vell, avar que té esclavitzat el seu treballador, un jove amb molt de cor i pobre el que seria hui un milieurista. La nit de Nadal el protagonista rep la visita de tres fantasmes: el fantasma del passat li fa viatjar a la seua infància per a fer-li tendre el seu cor, es a dir, el que podrien ser les vivències del Tirisiti, els pastorets i pastoretes, la màgia dels Reis Mags o els patges pujant per les escales. També se li apareix el fantasma del present que el fa viatjar a casa del seu pobre treballador on, tot i la pobresa, regna la felicitat i la solidaritat entre els seus. Per últim, se li apareix el fantasma del futur que el porta a la seua mort, en la més absoluta soledat. 

El protagonista espantat per totes estes visions, decideix canviar el caràcter, ajuda els treballadors i promou la solidaritat. Un conte innocent que critica l’egoisme, el treball esclavitzant, la pèrdua de drets i l’avarícia a l’esperit del Nadal. Quan vegen la llum de les estrelles d’Orient per la serra de Mariola recorden el conte de Nadal. Siguen feliços i Bones festes

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content