Corredor

martes, 28 de marzo de 2017
EZEQUIEL MOLTÓ
EZEQUIEL MOLTÓ

Ezequiel Moltó es director de Comunicación y Relaciones Institucionales de Vectalia.

La Columna - (martes, 28 de marzo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Espanya és el país de tot món, darrere de Xina, que té més kilòmetres d’AVE però la tassa d’ocupació es la més baixa de totes. Al franquisme, amb l’eclosió del turisme, ho tenien clar i el primer eix per carretera que es va construir fa ser l’autopista del Mediterrani, això sí de peatge. Ara el corredor Mediterrani, via fèrria, porta dècades de retrat, mentre les dos castelles i el nord de la península están perfectament connectades.

 No ha estat un problema de diners, perquè inversions ferroviàries s’han fet, però no ací. La clau del problema és polític, la concepció radial d’Espanya, neó isabelina, encara perdura i des de Madrid, i dona igual que estiguen dretes o esquerres, no han volgut articular una infraestructura vital per al turisme, les mercaderies i les fruites i verdures que s’exporten a Europa.

Els empresaris s’han posat al davant d’aquesta reivindicació, i ara Juan Roig, de Mercadona, la tercera fortuna més gran d’Espanya, ha alçat la veu contra el Ministeri reclamant dates, obres, inversions i compromisos ferms. El consens als partits polítics valencians es qüasi unamin i a la societat civil també, però a Madrid sembla que en la seva agenda política aquest tema no figura i mentre tant seguirem tardant quasi cinc hores en tren a Barcelona des d’Alacant, mentre que a Madrid poc més de dues hores. Fins a quan partirem aquesta discriminació?

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content