Crítica pastelera

martes, 24 de enero de 2017
XIMO LLORENS
XIMO LLORENS

Ximo Llorens és escriptor i periodista.

La Columna - (martes, 24 de enero de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Bon dia. Després de les perspectives –abortades- que es contemplaven al projecte ‘Alcoy Horizonte 2000´ que molts de vostés recordaran, després d’abandonar la recerca de terreny industrial, prioritari per a la supervivència de la ciutat i del qual apenes es parla, després de vore frustrades les esperances de fer d’Alcoi un potent focus d’atracció per al turisme d’interior, il·luminant qualsevol pedrot i venent la nostra incomparable geografia, Alcoi, senyores i senyors, s’enfronta ara a un nou drama, a una altra pèrdua fatídica, una amenaça que planeja com una ombra sinistra sobre el Barranc del Cint, i no estic referint-me als voltors, em referisc, estimats radiooients, ciutadans tots, a la rumorejada desaparició de la confiteria El Túnel.

Últimament, quan entre en El Túnel, em xafe la llengua per no preguntar a Glòria, o a Cristina, si és veritat que van a tancar. I si no ho pregunte no és per discreció, sinó per no saber la resposta, no siga cosa que em diguen que sí, que tanquen. Si tanca El Túnel, i jo fóra l’alcalde, demanaria automáticament a la Generalitat la declaració de zona catastròfica, i si el moviment veïnal encara existix, hauria de movilitzar-se convocant manifestacions reivindicant la continuïtat de l’establiment.

Creuar la porta de El Túnel ha sigut per a mí, des de xicotet, com entrar en la caseta de Hansel i Gretel, i encara continua sent-ho, si volen, d’una manera més adulta. Si es confirmen els rumors ho lamentaré, com ho lamentaran tots els alcoians siguen de la classe social que siguen, perque a El Túnel, com passava també en Mariscos Bernácer, van a comprar rics i no tan rics, sabedors tots que l’excel-lència i el bon gust no són barats.

Però no està en mans de l’alcalde ni del moviment veïnal el remei del drama. Les persones es jubilen, i l’artista que obra dolces meravelles a l’obrador de El Túnel també ho farà algún dia. El que inquieta és no saber si deixarà escola.

I per dissipar infundades sospites, diré que esta columna no és publicitat de la confiteria, és, purament, crítica pastelera.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content