David guanya Goliat

viernes, 04 de mayo de 2018
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (viernes, 04 de mayo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

David ha guanyat la batalla contra Goliat. El peix xicotet s’ha menjat al gran. I no és la primera vegada. En temps de societats líquides, Alcoi hauria d’agrair la valentia, insistència i el coratge de grups com la Colla Ecologista la Carrasca i Salvem el Molinar. El Tribunal Superior de Justícia ha declarat nul el pla d’Alcoinnova per a ubicar l’Espanyola en la zona de la Canal.

La sentència és contundent pel fort impacte mediambiental que estima el tribunal que té el projecte. Durant anys els predicadors ens han venut que esta actuació era la salvació, la que anava a acabar amb la desocupació a Alcoi, crear desenes de llocs de treball. No hi havia una altra alternativa. Era o blanc o negre. Però el tribunal diu que eixe projecte en la Canal és una barbaritat.

La sentència encara no és ferma i ara l’empresa té una gran oportunitat per a demostrar que l’operació no era un ‘pelotazo’. Pot buscar una ubicació adequada, si és que eixa és la seua intenció i no es tracta d’una operació especulativa per a omplir-se les butxaques. S’evitaria una agressió ambiental al paratge de la Canal, un espai d’incalculable valor mediambiental, cultural, patrimonial i arqueològic. A més, no es posaria en perill l’aigua que bevem. L’estudi realitzat per la Universitat Politècnica de València acredita l’existència de múltiples alternatives viables tant a Alcoi com a la resta de la comarca.

David guanya a Goliat. David guanya a potents serveis jurídics privats i també públics que s’ho haurien de fer mirar. Ja van guanyar en la Rosaleda i ara en la Canal però cal no oblidar que la batalla continua.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content