De transparència i credibilitat

lunes, 28 de octubre de 2019
MOISÉS PÉREZ
MOISÉS PÉREZ

Moisés Pérez és periodista de El Temps.

La Columna - (lunes, 28 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

La paràlisi institucional i l’agitació política s’ha instal·lat a Espanya. Mentre els votants viuen amb cansament justificat l’enèsima repetició electoral causada pels càlculs irresponsables del PSOE, la desproporcionada sentència del Tribunal Suprem sobre els dirigents independentistes ha suposat un sotrac per a la realitat dels ciutadans. Una quotidianitat, que més enllà de debats territorials, estava marcada pel temor a l’adveniment d’una nova crisi econòmica. I més quan ningú ha posat fi a l’esclafit financer que va produir-se l’any 2008, el qual encara arrosseguem.

Paral·lelament a un octubre calent per les manifestacions, els disturbis violents i la repressió policial provocada per la resolució de l’alt tribunal espanyol, l’activitat municipal a Muro s’ha reprès.  Tot després d’un balsàmic estiu en el qual va digerir-se el pacte entre el PP, Ciutadans i els dos regidors d’Esquerra Unida, actualment expulsats de la formació progressista. Un pacte antinatura que, al marge de continuar activitats festives amb una gran acceptació ciutadana com ara la Fireta Gastronòmica, ha evidenciat el seu rostre més opac.

Fins al moment, cada regidoria comptava amb una comissió informativa, amb la qual el responsable de l’àrea informava i donava explicacions als grups de l’oposició. Al passat plenari municipal, però, l’equip municipal encapçalat per Gabriel Tomàs va decidir suprimir les comissions informatives, tal com va denunciar Compromís. D’aquesta manera, ni els valencianistes ni el PSPV tindran l’oportunitat d’assabentar-se dels assumptes municipals fins a la convocatòria dels respectius plenaris. Una actuació profundament contrària a la transparència promesa des de l’actual govern municipal. I que dificulta amb força la tasca de fiscalització encomanada a l’oposició.

Aquesta decisió, a més, suposa un precedent perillós respecte a la credibilitat d’un executiu que havia promès transparència. No debades, la decisió sembra dubtes sobre el compromís de PP, Ciutadans i els regidors no-adscrits de complir l’acord firmat, en el qual s’aposta per una extensa remunicipalització dels serveis que xoca, d’entrada, amb les idees econòmiques d’ambdues forces conservadores integrades al govern local. Si l’eliminació de les comissions informatives evidència el caràcter opac del nou equip municipal, la tornada a mans públiques de serveis com ara l’aigua serà l’autèntica prova de foc. S’hi juguen una credibilitat que comença a minvar.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content