D'ensurt en ensurt

viernes, 22 de junio de 2018
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (viernes, 22 de junio de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Estic convençuda que açò no ha de ser gens bo per a la salut. Vivim d'ensurt en ensurt, immersos en una voràgine on la realitat ens atropella sense adonar-nos-en. L'altre dia vaig escoltar en boca d'un periodista que l'actualitat havia sigut detinguda per circular al doble de la velocitat permesa. I em sembla una bona definició del que està passant.

Des que el passat 25 de maig es va fer pública la sentència de la Gürtel, hem viscut una moció de censura que ha triomfat, el nomenament d'un nou president, un canvi de govern amb onze dones amb responsabilitats ministerials, un expresident que deixa la política, la dimissió d'un ministre que feia set dies que estava nomenat, la destitució d’un seleccionador a dos dies de començar el Mundial, l’empresonament del cunyat del cap de l’Estat... I això que encara no hem acabat el mes de juny! No em diran que no té bemolls la cosa i que és pràcticament impossible digerir l'actualitat al ritme que se'ns presenta. Estem que reglotem d'informació i al final ja els dic jo que ens eixirà per les orelles!

I a casa nostra què podem dir? Doncs, al meu parer, les millors notícies del mes de juny per als valencians han sigut, d’una banda, l’acolliment dels refugiats al port de València, en una operació humanitària que ens posa en el mapa de la dignitat i la solidaritat. I, de l’altra, el regrés d’À Punt després de quasi cinc anys de silenci i ostracisme. Una nova finestra pública de comunicació valenciana que se suma al web i a la ràdio -en funcionament des del passat mes de desembre-, que parlarà exclusivament en valencià i que des de la seua vocació de servei públic té l’obligació de contribuir a vertebrar-nos i a cohesionar-nos com a poble, a més de posar en valor conceptes com pluralitat, diversitat, igualtat, transparència, rigor, professionalitat inclusió i respecte, entre molts altres. Confiem en la nostra televisió i donem temps al temps.

De moment què els sembla si fem vacances? Ens retrobem en setembre. Bon estiu!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content