(Des) connectats

martes, 23 de octubre de 2018
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (martes, 23 de octubre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

He de confessar que tinc enveja. Tinc enveja dels habitants de Villena, d'Elda, de Petrer o de Sant Vicent del Raspeig, que des d'ahir compten amb un nou servei de rodalies. Passen de tindre 10 freqüències diàries a 20, per a benefici d'una població de 181.000 habitants del Vinalopó Alt i Mitjà. Previsiblement es multiplicarà per 2,5 el número de viatgers i es passarà dels 800 diaris als més de 2.000, sent un servei especialment avantatjós per als estudiants de la Universitat d'Alacant.

Ara tornem a Alcoi. Ja no pense únicament en connectar amb Xàtiva o amb València. Simplement, imagineu-vos com canviaria la vida d'aquestes comarques si poguérem connectar la nostra ciutat amb Cocentaina, Muro, Ontinyent i Albaida amb un servei i unes freqüències decents. I qui es crega que la gent no agafa el servei públic, s'equivoca. Fins i tot ara, amb els mitjans tan deficients que tenim, tren i autobusos van sempre a tope.

Direcció cap a Alacant ja done la batalla per perduda, encara que ja no anem pel barranc. Hi ha el que hi ha i els assegure que la connexió és lamentable. Ahir em comentava un amic que la seua neboda va tardar gairebé tres hores per arribar des d'Alcoi fins a Elx, que és on estudia. Només ens queda l'esperança de veure com (i quan) funciona eixe servei directe entre Alacant i València amb parada en Alcoi anunciat per la consellera Salvador. A veure si ens millora un poc la cosa.

Ahir hi havia molts polítics, d'uns i altres partits, en la inaguració d'aquesta línia de rodalies, tots es penjaven la medalla per haver aconseguit la inversió necessària per posar-la en marxa. I qué passa amb Alcoi? No els cau la cara de vergonya que estem anys i anys sense vore ni un duro per al tren d'Alcoi-Xàtiva. Es veu que no.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content