Després de la Fira

lunes, 05 de noviembre de 2018
FERRAN CANO
FERRAN CANO

Ferran Cano és periodista , presentador de televisió i columnista en el diari Levante EMV i la revista Urban.

La Columna - (lunes, 05 de noviembre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ja s'han gastat tots els diners? Perquè ja se sap, a la Fira no vages si no en tens... I de sobte arriba eixe moment del calendari que marca l'agenda festiva de les nostres vides. Quan la fira arriba, toca abrigar-se amb la roba amb la que acabem de fer el canvi d'armari, toca encendre la calefacció i toca baixar al poble del costat, que per uns dies es converteix en el poble de tots.

Cocentaina tanca quatre dies de tradició que ja és record i que ha sigut rècord d'assistència. Milers de persones vingudes de moltes comarques, de cap a punta, en un recorregut en què tornem a l'entranyable comerç del passat. Quin gust donar una volta i no acabar-se tantes paradetes. Per uns dies hem canviat els grans centres comercials, tan impersonals per la proximitat del porrat valencià, sense escales mecàniques i sense aire condicionat només amb la frescoreta de l'aire lliure i l'entramat de carrers medievals on descobrir infinits productes. I és que si parlem de medieval a les nostres comarques, ningú ens guanya, que ens agrada allò de tornar al passat i rememorar el que un dia fórem. La primera fira contestana va ser en 1346, ha plogut i ací hem estat, gaudint-la de nou amb èxit, 672 edicions després. 

I si no han pogut menjar castanyes, no es preocupen que temps tindran, perquè els nostres carrers ja comencen a fer olor de castanya i a Nadal, què ganes.... 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content