Destrellatats i destrellatades

viernes, 15 de septiembre de 2017
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (viernes, 15 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Doncs aixó, destrellatats i destrellatades, tontos i tontes, “idiotos” i idiotas… No us fa cert “repelús” ja escoltar a politics i polítiques emprant el todos i todas, alcoians i alcoianes, espanyoles i espanyolas a tot hora?

Xéeee. A mi sí. Mira que son pesats i pesades. I tot això després de que la Reial Acadèmica de la Llengua porte ja dient més de dos anys que aixó està mal utilitzat. Que atempta contra la llengua. Que no cal fer-ho i que qui ho fa no està emprant bé la llengua. Collons en “lo” listos que son estos que ens governen.

Esta es una manera de acabar amb el masclisme que no té cap fonament. Voleu equiparar homes i dones? Doncs que cobren el mateix sou. O procureu no cometre errades per a que alguns malparits les maten. Això sí que sería acabar amb el masclisme. I no fer el ruc utilitzant malament la llengua.

Es que la llengua, en mans de politics és molt sofrida. Amb tot el que està passant a Catalunya, desde algún lloc centrat en la geografía española s’ha donat l’ordre a certs mitjans de comunicació que als independentistes no se’ls anomene així. Sino secesionistes. Perquè, clar, d’aquesta manera fa més por ja que lo de la secesió té més connotacions guerracivilistes. Res. Que asusta més.

En fin. Que el llenguatge també está al centre de la batalla política i també el maltracten. Per cert, espere que us haja agradat esta columna a tots i a totes.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content