Dia de l'arbre

lunes, 13 de marzo de 2017
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (lunes, 13 de marzo de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Els arbres. Els que ens permeten respirar. Els que ens donen vida. Els que permeten viure a moltes espècies animals. A penes no els fem ni cas. Si circulem pel carrer, els evitem o els llevem perque molesten quan creixem les arrels. Els col·loquem de vegades allà on ells no han decidit nàixer per a que ens proporcionen ombra.

Una vegada un professor em va dir que fa milions d’anys la península ibèrica podia creuar-se pràcticament saltant d’arbre en arbre. Hui en dia la desertització ens proporciona un paisatge prou avorrit i repetitiu en algunes zones on sols hem pogut posar molins de vent, almenys hem sigut llestos i hem intentat aprofitar l’energia neta. Ahir es va celebrar a la ciutat el dia de l’arbre, una iniciativa que personalment m’encanta perquè tracta, com tots els dies d'alguna cosa visibilitzar un fet que està sent ignorat i menyspreat. Durant unes setmanes ha estat replantant-se d’arbres la zona de la muntanya que tan afectada va quedar en l’incendi del 2012.

Crec que no som del tot conscients en esta societat que depenem del medi ambient per viure. No el cuidem gens, pocs reciclem, ens fa mandra haver d’anar a l'ecoparc, molts segueixen sense respectar els paratges i ens trobem bosses de plàstic que no poden ser biodegradables per la natura. Els nivells de contaminació van creixent i en grans ciutats ja costa respirar. Parem. Pense i actuem. Respectem el medi ambient i permetem que els arbres puguen créixer i donar-nos vida.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content