Dues ciutats, un parc i un patrimoni únic

lunes, 02 de marzo de 2020
ENRIQUE MOLTÓ
ENRIQUE MOLTÓ

Enrique Moltó, climatòleg, és professor de Geografia a la Universitat d'Alacant

La Columna - (lunes, 02 de marzo de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Cada vegada que veus el patrimoni de les caves de neu repartides per tota la comarca, eixe que tan bé va recopilar, entre altres, Jose Mari Segura, que, també en açò ha segut capdavanter, estàs més convençut que no li donem tot el valor que tenen.

El passat dissabte 29 de febrer vaig recórrer amb el meu fill i dos amics, grup autodenominat els "bisiestos", tota la Serrella, i vaig quedar admirat una vegada més de vore en esta ocasió la cava del Pla de la Casa.

Tot açò m’ha tornat a recordar una cosa absurda que passa entre el meu poble i el veí. Ibi i Alcoi comparteixen el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja. A uns ens ha tocat la solana i a altres la ombria, dos vessants molt diferents però igualment valuoses.

Per una d’eixes coses de la història la cava Coloma està en la part alcoiana del Parc natural, però és propietat del municipi d’Ibi i la Cava Simarro està al terme d’Ibi però és propietat del municipi d’Alcoi.

Fa anys que estes dues meravelles patrimonials van deteriorant-se però cap dels ajuntaments fa res per evitar esta qüestió, perquè la cava pròpia es troba al municipi del costat. Fa anys que el CAEHA i el Consell Rector del Parc Natural insta als dos ajuntaments perquè arriben a un acord per fer una permuta de les caves i arreglar-les cada u la seua en el seu terme.

Constantment se'ns diu que "están en ello", però esta situació absurda continua. Ara mateix prompte pot ser que siga massa tard per a les dues. Per què no les arreglem les dues al mateix temps, encara que siga amb diners de Conselleria i les considerem les dues com a un patrimoni de tots? Quin sentit te mantindre esta situació?

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content