Dues preguntes, senyor Sánchez

viernes, 11 de octubre de 2019
ISABEL-CLARA SIMÓ ( Amb la veu de Pepa Miralles)
ISABEL-CLARA SIMÓ ( Amb la veu de Pepa Miralles)

Isabel-Clara Simó és escriptora i filla predilecta d'Alcoi

La Columna - (jueves, 10 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Senyor Sánchez, em podria contestar dues preguntes?

La primera és si vostè ha condemnat contundentment i sense vacil·lacions què opina dels GAL (Grups Antiterroristes d’Alliberament)? Perquè vostè s’omple molt la boca contra la violència. I la violència que practicava el seu partit, des del poder, del 1983 al 1986? Amb un ministre i tot: José Barrionuevo, Va ser terrorisme d’Estat. Jo no he sentit la condemna.

Segona pregunta: quina opinió li mereix el cop d’Estat del 23 de Febrer del 1981? El tinent de la guàrdia civil, Tejero, segurament obeint ordres de molt amunt, va traure els tancs al carrer, a València, i va entrar armat al Congrés de Diputats espanyol, on va fer estirar-se tothom a terra. Doncs no: jo només senc benediccions per al “glorioso cuerpo de la guardia civil”. I a sobre tenen la barra, els seus jutges (hi ha algú, a aquestes alçades, que dubte que no hi ha divisió de poders?). de parlar d’una violència no provada. Va humiliar els representants del poble.

Jo estic contra la violència, senyor Sánchez, però em pregunte si per a vostè la violència només és violència si prové del poble català. Les fotos i vídeos de les càrregues de la guàrdia civil sobre una multitud indefensa fa clamar al cel.

Nosaltres també hem estat violents, i ens hem ficat en moltes guerres (quan Ausiàs March era el millor poeta del món). Però d’ençà que Felipe V ens va derrotar, només hi ha hagut protestes civils. Parle, com és lògic, de tots els Països catalans. Agafar els innocents apallissats i dir-los que són violents, és un cas de molta barra.

Però no em contestarà: vostè practica l’art de fer-se el distret quan la realitat no li convé. Quin futur ens espera, marededeusenyor!: paraula d’alcoiana

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content