El circ

jueves, 14 de febrero de 2019
JORDI PEIDRO
JORDI PEIDRO

Ilustrador y escritor

La Columna - (miércoles, 13 de febrero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Ja aplega! Ací el tenim! Fins ara, com temorós ratolí, tan sols els seus musells apuntant fora del forat, havíem vist. És cert, no m'ho negaran, que algun dels seus bigots, més que sorprenents han estat.

Des de quasi ja mateix en marxa la desfilada està. Tota una parafernàlia per arrossegar-nos fins a la carpa de cinc pistes, o tal volta enguany estiguen sis, en la que al llarg dels propers mesos, els fastuós espectacle es desenvoluparà.

Caps de pista, veterans, primerencs, fent hàbil us de la paraula i al so de "L'entrada dels gladiadors", presentaran atraccions i shows. El mateix és si després apareixen o no. El públic, embovat com es troba, no s'assabentarà. Hui, la primordial qüestió, és vendre localitats.

Aparatosos jocs de mans de mags enlluernadors, ocultaran pedaços i costures que els desgastats fracs amenacen en mostrar. Trapezistes, de vestits farcits de lluentons, exposaran les seues habilitats saltant d'un a altre trapezi local. Acròbates d'estilitzat caminar, per la corda fluixa del pressupostos lliscaran. Uns i altres sabedors que la xarxa de seguretat, eixa que nosaltres, la gent, no gaudim, a ells davant qualsevol mal pas, els acollirà. Domadors de feres ja domades, pel cèrcol de foc les faran passar. Aquestes, amb escèptica mirada, al quotidià avorriment s'instal·laran...

Ara ve l'home més fort del món, el que amb no res mana de tot. Darrere l'encantador de serps. Més enllà, un August amb esperit de Pierrot. Potser de l'exili la dona barbuda torne. Alguna novetat més hi haurà, bé triada pel gran públic, bé oculta per estendards del passat.

Per un temps el gran carnaval en marxa estarà. Les quotidianes misèries oblidarem. No s'esfumaran, és obvi, però baix tones d'optimisme en esprai, sepultades van a quedar. Just, és cert, fins al dia següent del teló tancar.       

Sí, senyores i senyors, sí; ací està ja. El meravellós circ de la política ens ha aplegat. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content