El debat

jueves, 23 de mayo de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (jueves, 23 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Seré breu:

En la meua opinió, per damunt de les estratègies electorals de cada partit polític està el respecte a la ciutadania i també a l’adversari. I eixe respecte es manifesta, entre altres actuacions, possibilitant accions que permeten als ciutadans valorar el programes de cada opció política, les propostes i les idees dels diferents candidats, per a poder decidir el seu vot de manera conscient i lliure. Sens dubte, una d’estes iniciatives són els debats que, a més d’un reflex de la pluralitat democràtica, de transparència i d’igualtat d’oportunitats, són també instruments enriquidors amb la paraula com a protagonista absoluta.

Malauradament, a les veïnes i als veïns de Cocentaina se’ls va sostraure el seu dret a conéixer de primera mà les propostes programàtiques de les diferents opcions polítiques que concorren a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. No se’ls va permetre participar activament, amb la formulació de les qüestions que els preocupen, en un debat que estava previst celebrar el dimarts 21 de maig, organitzat per l’Associació de Veïns, i que va ser suspés per la Junta Electoral arran d’una consulta feta pel PSPV-PSOE Cocentaina.

No entraré a qüestionar els arguments de la Junta Electoral que bàsicament són que l’Associació de Veïns no és un partit polític, sinó una entitat privada, i que per tant no pot organitzar actes electorals, i que el Centre Cultural El Teular és un espai públic perquè els partits polítics desenvolupen actes de campanya electoral. Però sí que em faig preguntes com ara: no era el mateix fa quatre anys, o fa huit o fa dotze?, perquè l’Associació de Veïns ha organitzat el debat dels candidats a l’alcaldia de Cocentaina en les tres legislatures anteriors i en el mateix espai. No hi havia hagut suficient temps per a subsanar el problema des del 3 de maig en què es va sol·licitar la instal·lació? Calia esperar a fer la consulta el mateix dia 21 de matí? Calia arribar tan lluny? O hi ha més coses que suren per davall?

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content