El futur

jueves, 21 de febrero de 2019
JORDI MAYOR
JORDI MAYOR

Professor i Enginyer Informàtic.

La Columna - (jueves, 21 de febrero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Quan ens ve a la ment la imatge de l’Alcoi industrial, són ineludibles eixes típiques imatges en blanc i negre de les grans fàbriques amb centenars de treballadors en elles.

Aquest Alcoi, en part nostàlgic, no tornarà mai. Per això, es fa precís dissenyar el model que puga oferir un futur prometedor als nostres joves. Malauradament, aquestes accions són electoralment molt poc interessants, pel baix rèdit que tenen a curt termini.

Però és ara o mai. Hi ha que demanar responsabilitat. Sí, responsabilitat. Per un lloc, als partits polítics, que tindrien que esgrimir sensatesa i trobar, dintre de la natural diversitat, aquells punts que ens ajudaran a construir un Alcoi amb futur. Per altra banda la ciutadania, que a l’hora de dipositar el seu vot, no deuria deixar-se portar per ideologies, símbols o banderes, sinó per projectes i persones concretes amb capacitat per portar a terme aquesta tasca vital. No és el mateix elegir els governants del nostre poble que als del àmbit de Comunitari o Nacional.

Tenim els millors ingredients. I no parlem dels tòpics com “Alcoi, Ciutat del Nadal” o “La Nostra Festa”, que tampoc hi ha que descuidar. Parlem de formació: El Campus de la Universitat Politècnica de València, una Seu de la Universitat d’Alacant, Cicles de Formació Professional i prompte una extensió de La Universitat Catòlica de València. Tenim les ‘noves fàbriques’ per generar el coneixement que és la nova mà d’obra de la nova Revolució Industrial.

Per això, des dels centres educatius i amb màxima coordinació amb les regidories corresponents, deurien ser capaços de posar tot açò en valor, guiant el talent, estructurant i facilitant l’accés als recursos. Tot per fer, de la nostra ciutat, la mateixa potència industrial que va ser segles enrere.

I és que El Futur, No és el que està per vindre, sinó el que anem a buscar.   

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content