El gran canvi

lunes, 04 de septiembre de 2017
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (lunes, 04 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

S'acaben les vacances per a una gran majoria i s'enceta un mes de setembre carregat de projectes, d'iniciatives, d'idees. Alcoi ja està immers en eixa etapa que de tant en tant viuen les ciutats: les remodelacions, els canvis, les obres. D'ací a poc ja és comprovarà com ha quedat el pont de Sant Jordi, que ha ampliat les voreres. La diferència és notable perquè abans l'estretor de l'espai per al vianant que travessava el pont  era tota una incomoditat. 

Un dels canvis, que transformarà  la fisonomia de la ciutat, es posarà en marxa abans de finals d'any. És un projecte ambiciós que modifica  una artèria principal i pretén reconvertir-la en una via més atractiva per al ciutadà.  La reurbanització del carrer Entença significa també tot un repte. Una proposta que ha d'estar molt ben pensada i estudiada perquè puga convèncer a una gran majoria, que no és fàcil.

Entença més que un carrer ha sigut una carretera, un lloc que travessava  la ciutat. El vehicle s'imposa en esta via, que ha estat desproveïda de reformes. Ara viurà tot un lífting, una notable transformació. Els vianants guanyaran espai, tindran voreres més amples, s'instal·laran banquets i es plantaran arbres: el trànsit de vehicles reduirà el seu impacte. 

Dos milions de pressupost per a un projecte important que vol servir de model. Però, com tots els canvis, la reurbanització genera dubtes, sobretot en alguns veïns i comerciants de la zona. L'eliminació dels aparcaments pensen que pot crear un efecte dissuasiu en els seus clients.  També els preocupa l'efecte negatiu en el negoci durant les obres. Els residents volen una alternativa on deixar els seus vehicles perquè la majoria de cases de la zona no tenen pàrquing. Queda poc perquè s'inicien les obres i després es vorà el resultat final. El nou carrer Entença vol convertir-se en tot un referent per a la ciutat.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content