El millor model, sense dubte

miércoles, 22 de febrero de 2017
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (miércoles, 22 de febrero de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Es d’agraïr que alguns professors del Cotes Baixes invertisquen el seu temps organitzant un intercanvi amb estudiants suecs.

I clar, per organitzar les activitats i l’estada dels xavals suecs hem tingut més d’una reunió de pares .

En l’última ens van contar com va anar el viatge dels nostres allá. Hi havia moltes anècdotes a contar, clar. Com per exemple que cada un dels mil alumnes de l’institut suec rep un ordinador personal quan comença el batxillerat i el pot tornar quan acabe d’estudiar. Que sí, que sí. Que no ha de pagar res.

També ens conten que per llei está prohibit que un alumne pague més de deu euros per una activitat extra escolar. El viatge que faran a Alcoi está considerat com una activitat extra escolar. No passa res. La paga l’Ajuntament d’aquell municipi suec.

A Suécia van anar dos professors alcoians. Ací en vendrán tres peró no per res. Sino perqué la ratio allá es de 10 alumnes per cada profesor. A Spain, 15.  

He vist fotos. Tenen fins i tot un aparell de nom molt estrany que elimina eixa olor a humanitat que sovint fa als nostres instituts.

Pero no passa res. Els pares alcoianets organitzarem una excursió a la platja de Benidorm o de Denia i ja hem reservat en un restaurant paella, perque l’han de tastar clar. Els portarem al Casal i ens caurà la baba amb els nostres moros i cristians. Els contarem qui es Tiririst i altres coses del Nadal alcoià i, no patiu, que segur que se’n van dient que quin país més meravellós que tenim.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content