El Museu de Camilo

jueves, 07 de noviembre de 2019
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (jueves, 07 de noviembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

D'ací a uns anys seria tot un orgull per Alcoi que el futur museu de Camilo adquirira notorietat i estaguera a l'altura del que ha sigut una estrella de la cançó.

Camilo va donar el primer pas en cedir el seu llegat, una gran quantitat d'objectes, a l'Ajuntament d'Alcoi, que recull un repte per fer un museu atractiu, interessant, modern que no quede arcaic i resulte innovador.

Els espais de recent construcció fugen de les vitrines on col·locar les col·leccions més destacades perquè ja no és propi del segle XXI. Un exemple d'un lloc diferent dins dels museus musicals és el dedicat al grup Abba que es va inaugurar en l'any 2013. Situat a Estocolm es poden viure experiències interactives com provar-se els vestits del grup, o cantar en un escenari d'hologrames. Però també hi ha objectes, entre ells els  discos d'or que van guanyar, o tota classe de material per conèixer amb profunditat la història del grup.

A la Comunitat hi ha alguns museus dedicats a cantants, com el de Nino Bravo a Aielo de Malferit o el de Concha Piquer, ubicat a València en la casa on va passar la infància la gran cantant de la copla. El cantant Raphael té un museu en la seua població natal, Linares. Es troba en un edifici del segle XVII i hi ha més de 400 peces i documents de la seua trajectòria artística. Un museu molt visual i interactiu en què poden vore el seu disc d'urani.

El repàs a altres espais ens serveix per a pensar els múltiples al·licients que pot oferir el museu de Camilo amb material destacat d'una figura emblemàtica de la cançó.

Ben fet, l'experiència del visitant pot resultar fascinant, un record inoblidable. I per als seus fans, que són molts a Sud-amèrica, pot generar tota una il·lusió vore el piano, les guitarres, la roba que va portar en Jesucristo Superstar, els seus discs d'or i de platino. Camilo en la seu essència, amb les seues millors cançons. Una manera de mantindre la seua música i que la seua fama s'estenga a partir d'ara des d'Alcoi, la terra que va dir en un dels seus temes el voldria fins la mort.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content