El pont que uneix

viernes, 08 de septiembre de 2017
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (viernes, 08 de septiembre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El pont de Sant Jordi es fa major i necessita cures. S’ha hagut de treballar a les juntes de dilatació i s’ha reasfaltat. Cap inversió en esta infrastructura serà poca perquè l’Alcoi modern no s’enten sense este pont, un viaducte que va fer possible l’expansió de la ciutat cap a “l’Alameda”, cap a l’Eixample i més tard cap a la zona nord. El pont, sense voler, va servir per a buidar el centre i omplir de veïns els barris de l’Eixample i de l’Horta Major. 

Els alcoians de més de 90 anys poden explicar com era la comunicació a Alcoi sense este pont, perquè fa uns 90 anys este pont no existia. El pont es va inaugurar un 26 de març de 1931 i no s’ha fet vell, hui en dia la seua estètica encara és moderna, va ser un dels primers ponts construïts en ciment armat, va significar un desafiament tecnològic i un exemple d’innovació. El seu estil Art Decó el va convertir en referent pel seu llenguatge arquitectònic modern i refinat i ha influït fins als nostres dies en el disseny i el mobiliari urbà que té la ciutat d’Alcoi.  

L’arquitecte Victor Eusa de Navarra va tindre molt a vore en l’estil del disseny d’este pont i de fet, a la ciutat de Pamplona, els edificis d’este arquitecte tenen detalls i estructures iguals a les del Pont de Sant Jordi.

El pont és símbol de l’Alcoi modern, imatge d’impacte de la ciutat, la seua presència en el paisatge és imponent i s’ha convertit en una porta simbòlica i elegant per a entrar a la ciutat. És més que un pont. És un pont estimat, en la ciutat dels ponts, el pont de Sant Jordi és el pont, el pont que ho uneix tot. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content