El reclam  cinematogràfic

jueves, 06 de febrero de 2020
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (jueves, 06 de febrero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El dia que Ovidi haguera complit 78 anys se n'ha anat un director de cinema  especial, un dels pares de l'humor surrealista, el manxec José Luis Cuerda. L'actor alcoià va treballar en la pel·lícula de culte de Cuerda ,'Amanece, que no es poco' de l'any 1989 .Va interpretar a Pascual, un dels dos guàrdies civils que patrulla per tan singular poble. La pel·lícula de Cuerda  s'ha convertit en tot un fenòmen.  Són molts els seguidors de tota Espanya que anualment acudeixen a les quedades que es fan en els  tres pobles d'Albacete on es va rodar: Aýna, Liétor i Molinicos.

Els turistes també poden fer el recorregut de la ruta amanecista perquè estan degudament assenyalats els escenaris de les tres localitats de l'anomenada Suïssa manxega. Una pel·lícula que va canviar la història de la Serra del Segura.

Alcoi també és lloc elegit per a rodar i ja es porten algunes sèries i pel·lícules en els últims anys. Com la sèrie de 9 episodis 'Dime quién soy'. Álex de la Iglesia va utilitzar la zona del Partidor per a rodar 'Balada triste de trompeta', una pel·lícula que va tindre un pressupost de 7 milions d'euros. Més de 20 milions va costar 'Manolete', la pel·lícula on es van rodar algunes escenes a Alcoi ,que va tindre mil problemes i la seua estrena, retardada sis anys, va ser un complet desastre.

Encara no s'ha tret cinematogràficament partit del paisatge i de la quantitat de llocs interessants que té Alcoi i tot l'interior.Sí s'ha fet en alguns llargmetratges,  Carlos Pérez va incloure el paisatge com a un element dramàtic en 'Hèctor', protagonitzada per Ovidi Montllor  o Carles Mira la Serra de Mariola. Amb el reclam cinematogràfic i  més  rodatges pot eixir eixa pel·lícula que li done a Alcoi una inesperada projecció. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content