El Segell del Pla Sud

viernes, 18 de octubre de 2019
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (viernes, 18 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Veint les riuades al Baix Segura i a la Vall d’Albaida en el meu entorn familiar va eixir el tema del Segell del Pla Sud de Valencia.

Ara ho explique. Era l’any 1963 i per a finançar la canalització del Turia que va masacrar el veïns de Valencia, l’Estat va autoritzar l’Ajuntament a establir un seguit d’impostos. Entre ells que cada vegada que un valencià posava un segell en una carta havia de pagar 25 céntims més que qualsevol altre ciutadà de la resta de l’Estat.

També hi va haver un impost especial sobre telégrafos i telèfons, sobre la riquesa ubana, la rústica, la llicència fiscal, l’impost de luxe y les estades a l’hotel.

És cert que va ser l’Estat qui va sufragar la majoría de les obres de la canalització del Turia, pero no deixa de tindre gràcia que quan estàs amb l’aigua al coll (i mai millor dit) va l’Estat i et fregeix a impostos. Tot i que siguen xicotets.

Hauria de ser a l’inrevés, ¿no? Ajudar als qui han patit la riuada.

Ara la història tendeix a repetir-se. El govern de Madrid ha concedit 700 milions a repatir entre 20 provincies que han patit les riuades o incendis forestals. Tot al mateix sac. Ni per a pipes.

No passa res. Que s’ho paguen els valencians, que ells tenen diners, duen pensar. I per això ens furten 1000 milions d’euros anuals. Ja sabeu, aixó del finançament. Després son tan generosos que ens donen un crédit (el FLA) que l’hem de tornar amb interessos.

N’hi haurá més coses. ¿Que ens juguem que alliberen l’autopista A7 i acabem pagant un impost per les autovies?

Es el carinyo que rebem de la Meseta.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content