Esport escolar

viernes, 05 de abril de 2019
NURIA TRENZANO
NURIA TRENZANO

Técnico Superior de Deportes del Ayuntamiento de Alicante

La Columna - (viernes, 05 de abril de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Hi ha una cosa que em preocupa molt, i que dóna per mes d’un article d’opinió …. es tracta de l’esport escolar, que com el seu nom indica es aquell  esport que es practica en la etapa en la qual els xiquets i xiquetes van a l’escola i on 'l’educació' és el primer objectiiu. La paraula educar ve del llatí, ducere: I vol dir conduir, guiar en el coneiximent.

Per tant, l’esport escolar, esport educatiu per sé, hauría de portar implícita dita definició, es a dir,  transmetre als esportistes tots aquells conéiximents i comportaments per a desemvoluparse com a 'persona'.

Quí són els responsables d’esta educació?....com sempre, en primer lloc els pares, i després els entrenadors o monitors.

I com ha de ser esta educació? Per suposat dirigida cap a la formació integral , tenint el compter el nivell de maduració dels alumnes i esencialment ha de ser una educació transmissora de valors.

Entendre que l’esport és necessari per questions referents a la salut és el primer pas, a partir d’ahí es deriven la resta de questions,    entendre que l’esport és un joc, que es pot guanyar o perdre. Entendre que per damunt de tot s’ha de respectar les decisions dels arbitres i dels entrenadors i entendre que vivim en un món en el qual necessitem de la gent que ens envolta i que el treball cooperatiu i en equip es el que ens portará a digerir tant les derrotes com les victòries.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content