Gatets i gossets

lunes, 26 de junio de 2017
XIMO LLORENS
XIMO LLORENS

Ximo Llorens és escriptor i periodista.

La Columna - (lunes, 26 de junio de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Bon dia. Per La Alameda creuen a diari gatets i gossets per llocs no senyalitzats infringint flagrantment la normativa de seguretat vial. Gatets i gossets… i persones. En realitat, més persones que animalets, perquè gatets i gossets són més llestos que els humans per a algunes coses, i quan atropellen a uns quants ja deixen de creuar el carrer per llocs tan poc convenients. Creuen La Alameda per on no deuen tota classe de persones, gent major i xiquets, pica-pleits encorbatats i perros-flauta, creuen per on no deuen fins i tot policies, que van a fer-se un cafenet al bar de l’altra part del carrer.

Espere que cap d’ells s’atrevisca mai a multar-me, perquè ell em multarà, però jo li cantaré les quaranta, que és una de les coses boniques que té la democràcia, que pots cantar-li les quaranta a la policia sense que passe res, sempre que li cantes de manera educada, naturalment.

Un d’eixos punts tan calents és l’encreuament de La Alameda amb el carrer Alfafara. Ningú, o quasi ningú, que vaja a creuar La Alameda en eixe punt té l’ocurrència d’anar fins el pas de peatons de Mercadona, o al de La Rosaleda, que encara et queda més lluny, i ja ni t´ho penses. Creuar La Alameda en eixe punt des de l’estanc a l’administració de loteria de Mari Ángeles que està en front, són huit segons, quinze segons si tens artrosi, mentre que si vols ser un ciutadà complidor amb les normes i dónes la volta pel pas de peatons de Mercadona tardes tres minuts. Sis o set sin tens artrosi.

Sí, ja sé que están pensant: que ho he cronometrat. Però és que eixes coses són pròpies dels tècnics de tràfic municipal, o dels jubilats, i jo no sóc tècnic municipal.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content