Ja fa oloreta a Fira

miércoles, 30 de octubre de 2019
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (miércoles, 30 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Seré breu.

Quan està a punt d'acabar el mes d'octubre a Cocentaina se sol escoltar l'expressió «ja fa oloreta a Fira», amb la qual els socarrats solem acompanyar el bon dia o el bona nit habituals. I és que ens trobem a les portes d'inaugurar la 673 edició de la Fira de Tots Sants, la nostra Fira, la de totes i tots, la que s'ha batejat com a Fira de Fires, potser amb un punt excessiu d'autocomplaença i triomfalisme.

Siga com siga, el que és ben cert és que estrenem una nova Fira amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional sota el braç, un reconeixement del qual ens sentim molt orgullosos, que no ens ha regalat ningú, que és ben merescut perquè ens l'hem guanyat any rere any amb xifres objectives en la mà. Jutgen vostés mateixa: més de 135.000 m2 de zona d'exposició, 750 expositors, 52 milions d'euros de producte exposat, 147.000 m2 destinats a aparcament públic, 550 actuacions i diferents activitats culturals i esportives programades; i més de mig milió de visitants. No és la meua intenció atabalar-los amb dades, però són arguments incontestables per a una Fira que és el resultat d'un treball col·lectiu d'un equip humà encapçalat per l'Ajuntament de Cocentaina, a través de la meritòria tasca de tots els regidors que en diferents períodes han assumit les competències de Fira, amb la col·laboració de tot el veïnatge, és clar.

Ara bé, encara que arribar ha sigut costós, difícil i ple d’entrebancs, potser el més complicat siga mantindre el nivell d’excel·lència assolit. Per això em pregunte: i a partir d’ara què? Quin ha de ser el futur de la Fira? Quina és la Fira que volem? Com s'ha de gestionar? Qui aportarà els recursos econòmics necessaris, a més dels que ja assumeixen les arques municipals, perquè la Fira puga créixer en qualitat? Aquestes i moltes altres preguntes són una invitació a la reflexió als nostres governants i caldrà buscar respostes més prompte que tard.

Mentrestant, gaudim de la Fira amb tots els sentits, amb totes les mirades. Que no els ho conten! Benvinguts a la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content