Ja no es raó, es sentiment

lunes, 28 de enero de 2019
MARC GRAU
MARC GRAU

Marc Grau és periodista.

La Columna - (lunes, 28 de enero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Aristotil va dir que la política era l’art de canviar les coses. En benefici del ciutadà, s’entén.

Maquiavel li va pegar la volta y va dir que la política era l’art de manipular

Está clar que a estes alçades tothom ja està més d’acord amb la segona afirmació que amb la primera. Lamentablement, hauria d’afegir jo.

En els temps de Maquiavel no existien encara les xárcies socials. Si les haguera conegut se’n haguera fet un fart.

En una infografía que ha fet pública el portal Statistics amb dades del 10 de gener es demostra que Vox és el partit que més ha sabut utilizar Instagram, una de les que més éxit té. Li segueix Podemos i després Ciudadanos. El PP i el PSOE es queden molt arrere.

Ja no valen estadistes ni pensadors. El que val ara és el comunnity manager, una nova professió que ha trobat en la política una bona oportunitat.

No cal un programa electoral. Cal, com ha fet Vox, contratar lo millor. Vox compta amb un llicenciat en periodisme i máster en comunicación política, un editor de imatges i videos i una ampla xàrcia de col.laboradors en diverses provincies. Tots ells menors de 30 anys.

I així es como s’aconsegueix l’éxit. No llançant missatges polítics, sino missatges que apel.len als sentiments. Missatges curts i concisos que interpreten la realitat i no deixen espai per al raonament. Així s’ha fet Vox i en el seu dia també Podemos.

Es una lliçò que també han d’aprendre altres moviments naixents como el republicà. Sense una bona política comunicativa en xàrcies socials no s’avançarà. Demostrat queda.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content