Ja venen els Reis

viernes, 23 de febrero de 2018
EZEQUIEL MOLTÓ
EZEQUIEL MOLTÓ

Ezequiel Moltó es director de Comunicación y Relaciones Institucionales de Vectalia.

La Columna - (viernes, 23 de febrero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El Nadal alcoià destaca per la seua Cavalcada, que data de 1886, i característica per les escales de fusta vermelles i els pajes negres carregats de regals i per el Betlem de Tirisiti. Les dos coses fan que arriben cada Nadal a Alcoi centenars de turistes i families atrapades per la màgia i la ilusió de la festa.

La Comissió de Cultura del Senat ha aprovat aquesta setmana la moció que sol·licitava al Govern que done suport i defense, en les instàncies internacionals oportunes, la inscripció de la candidatura de la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Una proposta sorgida del grup Popular i que ha estat recolzada per unanimitat per part de tots els representants polítics.

Estem de enhorabana. La cabalgada més antiga del mon ja a novembre de 2001 va ser declarada Festa d'Interès Turístic Nacional i en 2011, la Generalitat valenciana la va nomenar Bé d'Interès Cultural. Ara cal que l’Ajuntament elabore un dossier per a recolçar el projeccte, i que la conselleria de Cultura de la Generalitat eleve la petició al Ministeri de Cultura, el camí és llarg però ja s’ha encetat.

Ara espere que la inteligencia i el bon fer no provoquen que les representacions del Betlem de Tirisiti perillen degut als nuvols que planejen sobre el Teatre Principal, on la la companyia La Depenent s’ha vist obligada a renunciar. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content