Justícia

jueves, 06 de abril de 2017
MOISÉS PÉREZ
MOISÉS PÉREZ

Moisés Pérez és periodista de El Temps.

La Columna - (jueves, 06 de abril de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

L'esclat de casos de corrupció i la lentitud dels processos judicials ha deixat a l'imaginari col·lectiu la sensació que els corruptes no entren a la presó. Independentment de la certesa (o no) d'aquesta afirmació, ahir a Alcoi va fer-se justícia. En majúscules.

Poseu-vos en situació. Imagineu un constructor que sempre s'ha mogut com un peix en l'aigua en els àmbits polítics. És a dir, un tauró dels negocis que ha forjat a base de contactes un imperi empresarial considerable. I que, després gaudir de l'urbanisme a la carta de la capital de província, haja fet ruta per diverses grans ciutats cercant traure un bon pessic econòmic.

Ara, imagineu, que aquest senyor de la rajola s'ha fet no amb un, sinó amb tres bons projectes d'una mateixa ciutat. Deixant al marge les altres dues iniciatives, el promotor presenta un pla farcit de deficiències. Si, posem per cas, es tracta de construir un bulevard, el projecte no compta amb la creació d'una xarxa d'enllumenat públic, no compleix amb la normativa en matèria d'accessibilitat, hi ha qüestions discutibles respecte del clavegueram i els informes municipals apunten en contra d'aquest gran empresari de la construcció. Un pla, però, que és beneït pels governants locals. 

A la població, recordem que imaginària, hi ha un canvi polític. L'anterior equip municipal deixa pas a una corporació que interpreta que l'empresa adjudicatària ha incomplert els plecs firmats. Que hi havia deficiències tècniques. I que arran d'això, ha aparegut el típic ingredient de tota obra d'aquest promotor: els sobrecostos.

L'ajuntament, de bona fé, rescindeix un contracte perjudicial per als seus habitants. La justícia, però, aboca una gerra d'aigua freda sobre el Govern local: atorga la raó al senyor de la rajola quan aquest recorre. La sentència indica que el consistori ha d'indemnitzar-lo amb 4 milions d'euros. I que cal que retorne els 500.000 euros que va encautar-li el consistori com a mesura preventiva per les irregularitats al contracte.

La decisió enfurisma l'equip municipal. I acorden recórrer l'escrit. Argumenten, no sense raó, les deficiències del procés. La justícia, en aquest cas el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, dóna la raó a l'ajuntament.

Ara deixeu d'imaginar. La població afectada és Alcoi i el constructor és Enrique Ortiz. Els tribunals han fet justícia. Alcoi, i els alcoians, han aconseguit la primera victòria.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content