La Cavalcada dels somnis

miércoles, 13 de enero de 2016
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (miércoles, 13 de enero de 2016)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El Nadal ha sigut un important aparador per a Alcoi i per donar a conèixer, per als que encara no ho havien vist, els actes, sobretot la Cavalcada i com s’han preservat les tradicions. Molts turistes es quedaven atònits i fent fotos sense parar quan els patges col·locaven les escales per pujar els regals. Costava creure-ho, era com un somni. També es sorprenien amb el núvol de xiquets que rodejaven els reis i feien cua per rebre el bes de ses majestats.

Les celebracions nadalenques a Alcoi es mereixen sense dubte el reconeixement de la Unesco i que es declare Patrimoni Immaterial de la Humanitat.  Però també es poden encara millorar alguns aspectes que  enriquirien més la Cavalcada. Un  d’ells és el del ritme. Els turistes comentaven que la desfilada anava un poc ‘slowly’, és a dir,lenta. En alguns trams, com a l’altura del Mercat de Sant Mateu, l’encapçalament de la  Cavalcada es va quedar estancat, sense menejar-se durant més de 10 minuts.

Una  polèmica com és  la presència d’animals tard o prompte pot afectar a la desfilada. S’hauria de prendre a Alcoi alguna decisió , fer un protocol o codi en el qual quedaria ben clar que els animals que ixen en  la Cavalcada o en el Ban ho fan en les millors condicions,  i es prenen mesures per a evitar qualsevol patiment físic i estrès. Seria un bon exemple per a altres cavalcades i una  demostració de perquè la d’Alcoi és un referent i la  més  antiga d’Espanya.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content