La Dependent

lunes, 05 de marzo de 2018
SANDRA OBIOL
SANDRA OBIOL

Sandra Obiol és professora de Sociologia de la Universitat de València

La Columna - (lunes, 05 de marzo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

El passat 28 de febrer, la companyia de teatre La Dependent va acabar –esperem que provisionalment- amb una llarga i prolífica trajectòria com a companyia resident del Teatre Principal d’Alcoi.

Independentment del que pense sobre la gestió del regidor de cultura al voltant d’una normativa que es coneixia fa temps i que, per tant, podien i haurien d’haver anticipat, no vull dedicar aquests minuts que Radio Alcoi em cedeix per fer cap retret. Al contrari vull fer públic el  meu profund reconeixement a la feina feta per La Dependent.

I es que quan parlem de cultura, sovint de manera grandiloqüent i reclamem la necessitat de reivindicar-la i tindre’n cura, hem de saber que  necessitem persones que ho facen possible. Hi ha qui amb el seu esforç quotidià manté els ciments d’aquesta cultura. Però no només es tracta de ser faeners, es requereix saber-ne, i molt. I La Dependent, amb Joanfra Rozalén al front, han demostrat tindre un coneixement profund sobre què és cultura i com es pot aplicar aquest concepte a l’àmbit local. La seua lucidesa ha permés que poguérem gaudir a aquesta ciutat d’espectacles d’excel·lent qualitat però també impregnats de la capacitat de crítica que la cultura ha de tindre.

Això ho han sabut combinar amb un element central a un lloc com Alcoi: el seu convenciment que han d’estar al costat de la gent. I el Teatre Principal ha tingut sempre, sempre, les portes obertes a totes les entitats de la ciutat per a dur a terme les seues reivindicacions, per a compartir amb el públic la seua feina, per a omplir el teatre de la vida cívica de la ciutat. I no ha sigut només obrir les portes sinó que amb la seua feina han contribuït decisivament per a que aquestes iniciatives foren exitoses.

La Dependent ens ha acompanyat durant anys i ha contribuït a donar vida a la nostra ciutat, i ha posat la llavor per al futur. Aquesta funció només la pot fer una empresa que estiga arrelada al territori, no el model de gestió al que sembla que estem abocats per les actuals decisions polítiques: grans empreses de serveis que igual et duen un teatre que el menjador d’una escola.

És difícil pensar en Alcoi sense la gent de La Dependent al Principal. Tinc l’esperança que siga només una estoneta. I mentrestant només puc dir que moltes gràcies per tot, moltes gràcies per tant.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content