La Fira de fires

martes, 29 de octubre de 2019
JORDI ORTIZ GISBERT
JORDI ORTIZ GISBERT

Escritor

La Columna - (martes, 29 de octubre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

S’imaginen quantes generacions de contestans s’han criat escoltant any rere any, per aquestes dates, la dita “ja fa olerta a Fira”? Moltíssimes, la resposta és immesurable. Milers de persones que han vist com, amb el pas del temps, la 6 voltes centenària Fira de Cocentaina s’ha mantingut i adaptat a les noves realitats. La Fira de Cocentaina és un reflex de la història, una gran construcció col·lectiva ara reconeguda com un patrimoni únic. 

L’any 1346 el rei Pere el Cerimoniós va concedir a Cocentaina el privilegi reial que permetia a una vila organitzar una Fira. Les Fires Medievals es creen amb el propòsit de possibilitar un lloc segur per l’intercanvi de productes, espais on arribaria gent de molts llocs i que actuaven com una mena de gran “centre comercial”. Aquesta circumstància històrica va ser el punt de partida d’una fira que es va adaptar a grans canvis i ha sobreviscut a pestes, guerres, crisis dinàstiques i demés episodis del pas del temps.  

Enguany Cocentaina tornarà a fer de la Fira un reflex de cada temps i cada societat. Ja arriba la 673 edició. 673 generacions que s’han criat esperant sentir de l’olor a fira. Gaudiu de la «fira de fires».

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content