La força de la Festa

miércoles, 18 de abril de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (miércoles, 18 de abril de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Venen dies de molta activitat quan la festa envaïx i transforma de manera definitiva la ciutat.

Els actes no han parat estes  setmanes i ara ja s'està a prop dels moments que seran més recordats.

El diumenge, en només unes hores, s'esvairà tot l'esforç, una música solaparà un altra, el públic vorà vestits, 'boatos', esquadres especials,maquillatges,balls,carrosses...

Una explosió múltiple de creacions per contemplar només durant uns minuts, uns moments.

Tot això fa que les particularitats  que mereixen més atenció dels  càrrecs, algunes passen  més desapercebudes. Encara que la informació cada vegada és millor i més precisa de la festa,alguns aspectes importants  no apleguen a bona part del públic que presencia la desfilada.

 El seguici està molt meditat, estudiat  i decidit per part de les filaes i amb més coneixements sobre la seua elaboració, més es pot apreciar, l'esforç i l'enginy, el treball. Una capitania només s'ostenta cada 14 anys i val la pena que tot el que s'ha volgut fer arribe al públic.

Ara, a més de la majestuositat del capità, l'alferes o l'originalitat i espectacularitat de les esquadres especials, cal  fixar-se en tot des del principi fins al final del 'boato'. Deixar-se dur ,emportar  perquè és una manifestació en viu que només es  pot vore una vegada i en eixe moment. La música és un altre dels grans al·licients en l'Entrada, el so identificatiu de la festa. Al capità cristià l'acompanyarà una adaptació feta per l'autor, Amando Blanquer de l'Al·leluia, la primera marxa cristiana de la història de la música festera. 

El capità moro ha confiat en un músic de prestigi internacional, el compositor d'Ontinyent Saül Gómez, perquè cree una música per a tots els elements que conformen el càrrec. 12 peces per al pas del seguici. Són uns exemples de la multitud de detalls que demostren la força de la festa, que l'enaltixen i la distingueixen com una exquisidesa per als sentits. Les festes d'Alcoi cada any són úniques i irrepetibles. 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content