La gloriera

viernes, 16 de marzo de 2018
DANIEL MOLTÓ
DANIEL MOLTÓ

Daniel Moltó és periodista del diari El Mundo

La Columna - (viernes, 16 de marzo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

M'emociona escoltar a Ràdio Alcoi les declaracions de Tania Aznar, qui serà la primera dona gloriera de la història de les Festes d'Alcoi. M'emociona la il·lusió i l'agraïment que intuïsc en la seua veu. Imagine que no haurà estat un camí fàcil i sóc conscient de la responsabilitat que deu suposar ser la primera persona en obrir camí a altres que vindran darrere.

M'emociona, a més, perquè aquesta fita, com ho va ser la primera diana femenina de l'any passat, demostra que la societat alcoiana és capaç d'evolucionar i de fer de les seues festes un espai més inclusiu i igualitari. I estic convençut que ho farà sense perdre la seua identitat ni els seus trets distintius.

La tradició no pot ser una excusa per no reflexionar ni escoltar, sobretot perquè la memòria històrica és molt relativa. I en compte de dir això de: "de tota la vida", caldria millor dir: de tota la meua vida".

Dins de dos-cents o tres-cents anys, cap de nosaltres estarem ací. I les festes, segurament continuaran. I trobarem alcoians i alcoianes que parlaran amb orgull de les seues Festes, que probablement no tindran res a veure amb les nostres, de la mateixa manera que les nostres tampoc tenen res a veure amb les de fa un segle.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content