La llum de la muntanya

viernes, 09 de febrero de 2018
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (viernes, 09 de febrero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

L'esperit i la màgia pictòrica de Paco Barrachina tornen a vore's en una mostra. El Museu Alcoià de la Festa exposa 50 obres del pintor de Benifallim que va faltar en juny de l'any passat.

L'artista ,a través de tota classe de tècniques , impacta per la seua mestria a l'hora d'elaborar la seua creació. La mostra antològica en Crevillent de l'any passat el definia com el pintor de la llum de la muntanya alacantina. Però hi ha molt més: és l'encís, la manera de plasmar, el color, l'atmosfera que hi ha en cada quadre. Un punt d'atracció i de referència, barrejat amb un estil treballat i pulcre.

Una bona ocasió d'observar en la curta distància les pintures de Paco Barrachina. Quan estava formant-se a Madrid visitava tots els dies el Museu del Prado per aprendre dels grans. Anys després els seus quadres es podien vore en el parlament europeu  d'Estrasburg o en el 25 aniversari de les Corts Valencianes.

Pintures de Barrachina figuren en col·leccions al Japó, Estats Units, França o Alemanya. Per internet es poden trobar per adquirir obres de Barrachina, com 'Cabeza de niña pensativa', un colorista retrat, especialitat en la qual manifestava la seua particular mestria. La seua família figura en moltes creacions  perquè li agradava pintar a la gent més pròxima, que més coneixia.

L'exposició del MAF ha escollit  per la mostra amb bon criteri el seu realista i cridaner Sant Jordi. L'oli de Paco Barrachina va ser una de les obres artístiques commemoratives del XVII Centenari del Martiri de Sant Jordi que es van exposar fa 27 anys en la desapareguda CAM.

Barrachina manifestava la necessitat que Alcoi tinguera un museu de pintura per la gran qualitat i nivell de molts pintors nascut en la ciutat. Ara, és probable que alguns dels seus quadres es puguen  vore en la mostra permanent quan òbriga el Centre d'Art d'Alcoi.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content