La pàgina en blanc

lunes, 17 de febrero de 2020
JORDI PEIDRO
JORDI PEIDRO

Ilustrador y escritor

Vostès que m'escolten còmodament des del llit o mentre es renten les dents amb els ulls encara apegats per les lleganyes. Vostès que de camí a la feina, si la tenen lluny o amb horari aclaparador, van rodant el dial a la recerca d'alguna noticia esperançadora, i es troben les paraules d'aquest junta lletres. Vostès dic, no saben el que suposa posar-se davant la fulla en blanc. I no posar-se, això és fàcil, sinó omplir-la. Del tema que vulgues, et diuen els professionals de Radio Alcoy. I tot son felicitacions cada volta que acabes de gravar. Però les setmanes cauen a velocitat de vertigen i encara no has respirat a fons dues vegades i ja tens de nou el missatge al mòbil; "Et toca el 17".

El cap comença a pegar voltes per veure què els conte. Jo que vaig per la vida amb el cap a pardals, sense mirar més enllà del meu nas. Un nas considerable, diran vostès. Sí, és cert, però insuficient per olorar temes que els interessen amb la insistència que m'ho demanen.

Tornar a obrir el calaix davant els abusos i disbarats dels líders de VOX sembla, encara que no és un tema tancat, massa recurrent. Recercar culpes entre la dreta o l'esquerra al voltant del lamentable estat en que es troba l'arquitectura del casc antic, apareix ara, després de set cases esbaldregades i una víctima mortal, tan inútil com dir que tothom ho veiem i que ningú ho hem denunciat amb temps. Decidir si els passejos de les platges a les que molts estiuegem, s'han de reconstruir amb formigó, paviment i palmeres ornamentals, destruint les dunes que és l'únic que protegeix el litoral dels temporals, o si hem de fer una deconstrucció en la línia del que marca el Col·legi Oficial de Geòlegs, sembla un debat estèril vist el que s'ha emportat per davant el medicane Gloria i l'avís de que aquest no serà el darrer que vindrà. Continuar amb les hagiografies al voltant de personatges de la cultura de la ciutat, està més trillat que parlar dels fabulosos rècords, a tercera divisió no ho obliden, de l'actual Club Deportivo Alcoyano.

Aleshores, què fer?

Ja els dic, no sembla gens fàcil, cada volta que et reclamen, omplir la pàgina en blanc però... en aquest romanç de hui, jo ja he complit.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content