La víctima que no mor

viernes, 29 de junio de 2018
CRISTINA GÓMEZ
CRISTINA GÓMEZ

Cristina Gómez és guionista i actriu. També és 'Rubia en apuros' a YouTube.

La Columna - (viernes, 29 de junio de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Bon dia a tots! La temporada de Columna d’Opinió de Ràdio Alcoi acaba hui fins que passe l’estiu i jo tinc l’honor de tancar-la. Anem per feina, doncs! 

És vox populi que els cinc joves que van a abusar i violar a una jove madrilenya de 18 anys a Pamplona coneguts com La Manada gaudeixen de llibertat provisional. Hores d’ara ja se sap que el Guàrdia Civil integrant de La Manada està tramitant la renovació del seu passaport tot i que no pot abandonar el país. Quina ironia, no? Encara és Guàrdia Civil.

També s’ha encetat un debat sobre la llibertat d’expressió que estos homes deurien poder exercir per a explicar les raons per les que es van comportar així aquell de matí. I fins i tot s’especula amb xifres estratosfèriques de diners pel mitjà de comunicació que aconseguisca l’exclusiva. Quin fàstic! Perdoneu-me.

El que explique sembla ciència ficció però és real. Per què? Doncs bé, la jove de 18 anys víctima de La Manada no ha mort i per això se la qüestiona. Quan una dona pateix abús masclista, acabe o no en violació, és sospitosa d’entrada. La seua roba, la seua manera de parlar, si havia begut, les relacions anteriors, sa mare. Tot açò pot implicar d’alguna manera que ella siga la culpable. Ella s’ho va buscar. En canvi, fixeu-vos en la diferència, si mor, pobreta, ha mort.

Esta dona ens representa a totes. És la lluita titànica d’una persona ningunetjada per la massa, pel sistema, pel patriarcat. Eixirem al carrer totes les vegades que faça falta perquè mortes no ens volem. Germana, jo sí et crec. Bon estiu a tots.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content