La vida és pur teatre

jueves, 27 de febrero de 2020
VERÒNICA CANTÓ
VERÒNICA CANTÓ

Verònica Cantó és secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

La Columna - (jueves, 27 de febrero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Seré breu 

Deia Federico Garcia Lorca que «el teatre és la poesia que ix del llibre per a fer-se humana» i m’agrada especialment que el febrer contestà es caracteritze fonamentalment per ser teatrer i esdevinga un espai teatral de la mà de Teló Teatre, que any rere any -i ja en porten vint-i-una edició-, organitzen de manera encomiable la Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina.  

Al llarg de més dos dècades, el grup teatral contestà s’ha guanyat per mèrits propis, amb una alta dosi d’esforç, dedicació i molt de treball, ser un referent en el panorama teatral actual. Un prestigi consolidat que sense cap mena de dubte cal mantindre, i això implica el necessari suport de les institucions públiques, començant per l’Ajuntament de Cocentaina.

Han de saber vostés que la complexa organització d’esta Mostra teatral no genera cap benefici econòmic per a Teló Teatre, ja que com declarava el seu president, l’entitat assumeix totes les despeses, des del cànon del Centre Cultural El Teular per a totes les representacions, fins als cartells, passant pel caixet dels grups que hi participen. Tota una gesta d’un grup de persones que viuen i senten el teatre amb passió, i que gaudeixen, això sí i sense fissures, del reconeixement d’un públic fidel a la cita que ompli de gom a gom la sala.

Esperem que es prenga nota i que no es consentisca que s’abaixe el teló de la Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina i es contribuïsca a consolidar, més encara, una Mostra a qui desitgem un futur ben llarg i ple d’èxits.

En record i memòria de dramaturgs valencians com Josep Lluís Sirera o Joan Alfons Gil Albors, gràcies Teló Teatre per inocular-nos el verí teatral, enhorabona i endavant.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content