L'ambaixada especial

martes, 03 de octubre de 2017
CARLES FIGUEROLA
CARLES FIGUEROLA

Carles Figuerola és periodista.

La Columna - (martes, 03 de octubre de 2017)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Alcoi té molts racons, llocs que de vegades passen desapercebuts o que no s'han valorat com calien. La quotidianitat, incloure-ho en el paisatge habitual,  li resta d'alguna manera impacte. Des del pont de Sant Jordi i anant cap al centre, es veu la imatge de la Torre Na Valora, enclavada en les places de pàrquing del carrer de la Verge Maria i no s'aprecien les seues possibilitats com a escenari d'espai obert. 

La iniciativa de l'Associació de Sant Jordi de representar l'ambaixada cristiana traduïda al valencià per Joan Valls, amb motiu del centenari del seu naixement, ha sigut tot un encert.

La torre, construïda en temps de Jaume I i rehabilitada en el 2002, guanya molt amb els elements festers. La mitja lluna, els cavalls, la vestimenta mora i cristiana, la música, els balls... Es va aconseguir una atmosfera necessària per crear més atenció en el punt més destacat: els textos que va traduir Joan Valls i que va publicar l'associació  l'any 1967. L'ambaixador cristià parlava  de la terra, de la defensa dels alcoians i davant es podia contemplar una gran panoràmica paisatgística: el barranc del Cint, el Preventori, el pont de Sant Jordi.

L'enfuriment del diàleg i la crida a les armes portava al clímax de l'acte. El text precís, els  versos de Valls, la bona interpretació dels ambaixadors, tot va contribuir a viure uns moments molt especials, irrepetibles amb una ambaixada cristiana fora de la trilogia i del castell de festes.

La resposta del públic va ser molt positiva. No va quedar com un acte sense encís, gelat, en un escenari poc conegut per als assistents. La Torre Na Valora s' ha oferit com un espai obert, ple d'atractiu. Llàstima que esta  interessant ambaixada cristiana en valencià ,amb la traducció de Joan Valls ,només es faça enguany per un motiu especial i no tinga continuïtat perquè la proposta ha sigut molt gratificant.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content