L’anglés i l’Educació

jueves, 21 de noviembre de 2019
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (jueves, 21 de noviembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Pense que els de la generació dels 60, 70 i fins i tot els dels 80 tenim un passe i una excusa amb això de no controlar l’idioma anglés. Vam viure a les aules la transició del francés a l’anglés i els professors d’aquella època no tenien coneixements ni tampoc ganes d’aprendre un idioma nou. Així que, com vam poder, amb acadèmies i alguna nit de discoteca a Benidorm vam adquirir una fluïdesa suficient per a no morir de fam o no perdre l ‘avió en Londres.

Quina sort tenen les generacions actuals gràcies a Internet i la globalització, poden accedir còmodament a la llengua més universal o útil que hi ha ara al món: l’anglés.

Però quina decepció m’he dut ara en ser pare i participar de l’Educació d’una xiqueta. Ara resulta que no hem avançat res i que els profes actuals, que són la majoria més joves que Jo, no tenen ni idea d’anglés. Fins i tot en les acadèmies privades continuen ensenyant anglés parlant en castellà.

No puc creure el que veig. Xiquets i xiquetes de 2020 que no entenen ni el verb “To Be”.
Desgraciadament no hem avançat en absolut. Sé que part de la culpa la té la televisió (com de quasi tot) perquè continuen doblant les sèries i les pelis al castellà. Però la resta de responsabilitat és dels pares i mares i del sistema educatiu. Tan xulos que som i els nostres veïns parlen perfectament portugués, anglés i espanyol.

Oh my good, qué paletos som
I love Alfredo Landa i Luis Garcia Berlanga

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content