L'any d'Antonio Gisbert

lunes, 07 de enero de 2019
SANTIAGO HERNÁNDEZ
SANTIAGO HERNÁNDEZ

Santiago Hernández és periodista.

La Columna - (lunes, 07 de enero de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

L’any que ara comença el Museu del Prado de Madrid celebra 200 anys d’història. Per a commemorar el bicentenari la pinacoteca madrilenya ha programat ambicioses exposicions que es podran vore enguany de pintors com Rembrandt, Velázquez. Vermeer, Fra Angelico i també el pintor alcoià Antonio Gisbert. 

 

Amb motiu del bicentenari i dels 150 anys de la conversió de ‘Museu Real’ en ‘Museu Nacional’, el Prado ha organitzat una gran mostra sobre Antonio Gisbert que s’inaugurarà el 23 de març i es podrà vore fins al 30 de juny. La mostra promocionarà, sobretot, el quadre de l’Afusellament de Torrijos, una obra que es pot vore al museu i que ara centrarà l’argument d’esta exposició. El director del Museu, el valencià, Miguel Falomir, ha qualificat este quadre com una de les grans obres mestres de la pintura històrica espanyola del segle XIX i vol que el quadre puga servir per a reflexionar sobre la llibertat. Este quadre és l’únic que va ser encarregat per un president del govern en este cas Sagasta per al museu. L’obra més enllà de la seua qualitat pictòrica té una intensa càrrega política en defensa de la llibertat, un concepte sobre el qual cal reflexionar en estos temps tant convulsos. 

 

El quadre es presentarà amb els esborranys preparatoris i documents relatius a l’obra d’Antonio Gisbert que va ser director del Museu del Prado entre 1868 i 1873. Primavera és un bon moment per a visitar el Prado, conèixer i retre homenatge a este pintor alcoià. No estaria de més tampoc que les institucions i centres educatius alcoians divulgaren l’obra d’artistes com Gisbert i tants altres artistes alcoians. Pots fer tot l’ensenyament a Alcoi, anar-te’n a la Universitat i no haver sentit mai parlar en una aula alcoiana d’Antonio Gisbert. Almenys a molts ens ha passat.  

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content