L’atenció, el tresor més apreciat

miércoles, 22 de enero de 2020
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (miércoles, 22 de enero de 2020)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Empreses i governs de tot el món han invertit en les últimes dècades milers de milions en tècniques per a atraure l’atenció dels seus potencials clients. “La tècnica del Màrqueting Mix”, li diuen, i inclou la tradicional Publicitat entre les seues ferramentes.

Tècniques de persuasió per a la venda de cotxes, de pizzes o de vivendes en la platja. També han invertit molts diners per saber què vol i què pensa la gent per a traduir-ho en missatges polítics per a guanyar eleccions.

La penúltima estratègia ha estat la d’espiar-mos els nostres moviments per Internet i fer-mos arribar publicitat –casualment- al nostre Facebook d’allò sobre el que estàvem navegant. Ja sabeu: Busque en google “viatges a París” i al cap de poques hores, les meues xarxes socials estan plenes d’anuncis –casualment- d’hotels en París.

Tot això està inventat. Però el que està tornant totalment bojos als pensadors del món és com conquerir l’ATENCIÓ de les persones. Vivim en un univers saturat d’informació on podem fer, veure i comprar el que vulguem quan ens done la gana i sense que ningú ens ho propose. La tele desapareix i Netflix i HBO dominen les pantalles. Els canals tradicionals de comunicación han caducat.

Els polítics no saben com arribar a la gent i com dissenyar els seus missatges i ara molts  practiquen les notícies falses per a mobilitzar als seus electors. Ni els mestres en l’escola, ni els pares en casa saben ja com fer perquè els alumnes aprenguen les taules de multiplicar. Com captivem l’atenció de les persones? Qui ho invente, es farà ric. 

Per cert, ¿he captivat amb les meues paraules la seua atenció? Tot açò fa por.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content