Les arts

martes, 20 de noviembre de 2018
JESÚS TRELIS
JESÚS TRELIS

Jesús Trelis es periodista, cap de redacció del diari Las Provincias.

La Columna - (martes, 20 de noviembre de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Anem al CADA. A la subseu de l’IVAM a Alcoi. La seua posada en marxa és molt més que una bona noticia. És un reconeixement a Alcoi com a poble amb inquietuds artístiques, tan al seu passat como al seu present. I, sense dubte, el seu futur. Per que estem, ningú pot posar-ho en dubte, a un poble en el que l’art, en tota la seua dimensió, es viu als seus arrels.

Som un poble d’artistes. De pintors, de escultors, de dissenyadors... Les pròpies festes de la nostra ciutat son compendis de totes les arts: músics, compositors, actors, coreògrafs, artesans que fan màgia amb el metall i la fusta i el fil...

Alcoi es un poble que crea i que l’IVAM conte amb una subseu ací és important, perquè en el fons es reconeix la sensibilitat que, a vegades des de la inconsciència, tots tenim per les arts a la ciutat.

El CADA te que ser un pas, un impuls, per a que aflore tota eixa corrent artística que, como el nostre Serpis, fluix tranquil·la i quasi adormida a les nostres essències.

I te que servir, al temps, per a que eixes futures generacions d’artistes alcoians, puguen sentir-se avalades per la seua terra. L’art també és una part fonamental de la nostra existència. Les arts son la millor manera d’expressar com és un poble, qui som i on volem anar.

Però a més a més, la subseu de l’IVAM es un altre, importantíssim, al·licient a nivell turístic per Alcoi que, no hi ha que ser massa llest, serà (ja ha comença a ser) una peça fonamental al nostre futur econòmic.

Una proposta més en la que la mirada modernista i industrial  que te la pròpia seu del CADA, l’edifici del Monte de Piedad, es fusiona amb l’esperit contemporani que ofereix l’IVAM, ara amb la mostra de Eusebio Sempere, plena de llum, geometria poètica, sensibilitat del metalls.

Art, en qualsevol cas, al nostra abast. I al de qui vinga. Art per a contribuir a fer un futur més sòlid per a la ciutat.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content