Les inundacions del Baix Segura

martes, 24 de septiembre de 2019
NATXO LARA
NATXO LARA

Natxo Lara és periodista.

La Columna - (lunes, 23 de septiembre de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Encara estem sobresaltats en veure les imatges de les inundacions del Baix Segura dels últims dies. Difereixen poc del que molt sovint veiem en els telediaris, però en compte de ser la Índia o una regió allunyada de la Xina, és Oriola, Dolores o Almoradí.

Trist, molt trist, i molt cabrejant en comprovar que aquestes coses passen per culpa de l’estupidesa humana.

Fa ja prou dècades, alguns llestos van decidir dessecar el que era un gran llac per cultivar en eixes noves terres. I a poc a poc, foren construint on no toca. Una responsabilitat que ha fet que on fa cinc dies hi havia un camp de futbol, ara hi ha un barranc ple d’aigua i fang, que és el que hi havia en tems dels nostres “tatatarauelos”.

Uns desafiaren la Naturalesa i ara la Naturalesa recupera el que el pertany. El problema és que la majoria de persones que va comprar un bungalou en Almoradí o Redován, desconeixia que eixa casa està edificada sobre un antic rierol.

Vull aprofitar també per a reivindicar la televisió i la ràdio pública valenciana. Molts qüestionaven que fora necessària. I aquests dies ha quedat demostrat que els mitjans públics territorials són una ferramenta fonamental per a contar, des de dins, que està passant a nostra casa.

Acabe demanant la solidaritat amb els veïns del Baix Segura, gent treballadora i sacrificada que viu a menys d’una hora d’ací.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content