L'esport i els programes electorals

miércoles, 08 de mayo de 2019
NURIA TRENZANO
NURIA TRENZANO

Técnico Superior de Deportes del Ayuntamiento de Alicante

La Columna - (miércoles, 08 de mayo de 2019)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

És curios, i per un altra banda encoratjador, saber que en temes esportius hi han enormes coincidències en tots els partits més votats a les últimes eleccions, i m’agradaria fer un xicotet apunt de quines coses interessen als nostres polítics i deixar un testimoni de les promeses fetes abans de començar a governar, per observar si al final de la legislatura es cumpliran o no tals compromisos.

I per fer-ho mes senzill, només parlaré de tres propostes en les quals la coincidència és absoluta: El primer tema d’interès és la regulació de les profesions de l’esport…. Com es regula?... a través d’una llei que pose de manifest la importància de la salut, la qual ha d’estar en mans de persones qualificades i amb els coneixements pertinents.

En la actualitat, la nostra és una de les poques comunitats que encara no compta amb recolzament legal en matèria de professions de l’esport, que garantitze, que les persones que són professionals de l’activitat física tinguen competències, coneixements i formacions acadèmiques adequades, quines són aquestes formacions?... licenciatura o grau en ciències de l’activitat física i els graus mitjà o grau superior en af i esport.

La questió és lluitar contra l’intrusisme i en favor de la salut. La segon de les questions és la de l’assignatura de educació física. L'OMS i les directius europees indiquen que els xiquets/xiquetes necessiten dedicar un hora diaria a l’exercici. En la actualiitat, l’asignatura d'educació física sols té dos hores.

Per tant, el repte, consistirà en arribar a la fita de tres o quatre hores lectives setmanals. I l’últim tema torna a incidir en la salut. L’objectiu és aconseguir ciutats saludables i una incorporació de la recepta esportiva com a prevenció d’ enfermetats cadiovasculars i de la diabetis.

Estos programes d’estar coordinats entre sanitat i esport, projectes comuns basats en la prescripció de l’esport , com una recepta, per part dels metges i a partir d’ahí, la planificació i seguiment de l’activitat per part de professionals de l’esport, assegurant una práctica adequada i saludable. En teoria, aquestos tres objectius haurien de complir-se abans del final de la legislatura … dins de quatre anys parlarem.

 

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content