L'estima és el regal

miércoles, 10 de enero de 2018
MIREIA PASCUAL
MIREIA PASCUAL

Mireia Pascual és periodista. Premi Reina Sofia per la revista InDependientes.

La Columna - (miércoles, 10 de enero de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Que vos han portat els Reis? S’heu portat bé? A més regals, millor deveu haver-se portat, no? Això és el que des de menuts ens han dit i el que seguim transmitent a la nostra descendència. Em sembla perfecte incentivar a un bon comportament als menuts.

Em sembla genial la nostra cabalcada, tota la il·lusió que tot un poble unit som capaç de mantenir i transmetre durant anys; però no he pogut desviar l’atenció a eixa frase que estos dies es repeteix molt. M’agradaria que tots trasmitirem als nostres fills i filles un missatge més complet. Rebre més coses materials no significa haver-se portat millor, perque hi ha altres coses molt més importants i necessàries amb les que recolzar un bon comportament.

Ens trobem a una societat capitalista que ens impulsa a comprar compulsivament, a donar-li valor a allò material i de vegades oblidem la importància de la companyia d’un pare o mare jugant amb el seu fill o filla, el temps dedicat als altres, el somriure, una abraçada, una cosa tan senzilla com escoltar quan al menut li preocupa alguna cosa.

Tot això, valors humans tan necessaris hui i sempre, no poden quedar de banda. Un escalèxtric per a la xiqueta, una cuineta per un xiquet, qualsevol joguet material deu anar acompanyat de tot això, d’estima, molta estima, això és el que més necessiten els nostres xiquets i xiquetes. Vos repte a que este siga el nou propòsit d’any nou.

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content