Llarga vida al pedal

martes, 27 de marzo de 2018
FERRAN CANO
FERRAN CANO

Ferran Cano és periodista , presentador de televisió i columnista en el diari Levante EMV i la revista Urban.

La Columna - (martes, 27 de marzo de 2018)

Cargando...
Descarga audio: pulsa aquí

Sempre he sigut de fer ús de les meues cames en la mesura possible, cada dia per recórrer les distàncies que em separen d'allà on em dirigisc. Camine perquè és molt sa i si la cosa s’allarga, opte pel transport públic o millor, per les dos rodes amb pedal, ho faig en la ciutat de vora un milió d'habitants on visc. Tant de bé estaria pedalejar ací, ara que ressonen les queixes pel naixement d'un carril bici que desitge que siga de molts quilòmetres en el futur. Puc comprendre la reticència inicial d'alguns veïns que no veuen amb bons ulls que el seu carrer de tota la vida perda un sentit, però n'estic segur que si estos ulls comprengueren tot el bo que comporta el moviment sostenible, la queixa es convertiria en benestar.

Perquè anar en dos rodes és estalviar tots els diners que comporten les quatre motoritzades, és estalviar el CO₂ que provoca un combustible, car i que ens contamina a nosaltres i al medi ambient. És guanyar salut perquè és menejar-se, és respirar millor i és una pujada de l'endorfina que ens fa més feliços; És ser una millor societat, avançada i moderna, com totes les capitals europees que aposten pel carril bici.

Imaginen què bé anar del centre a la zona Nord en només cinc minuts i sense calfar-se el cap per on aparcar. És possible si obrim un poc els ulls.

Esta és una ciutat de distàncies curtes, amb tradició d'anar en bici per les muntanyes. I a més els alcoians, ja saben, per lo de les costeres, tenim bones cames i encara podrien ser millors… Llarga vida al pedal!

Deja un comentario
Normas de uso:
> Esta es la opinión de los internautas, no de radioalcoy.com
> No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
> Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Acepto la cláusula de privacidad


Load more content